Beheer Mijn Account

Via deze webwinkel kunt u uw eigen klantgegevens beheren en uw vorige bestellingen bekijken.

Nieuwe klant

Als u op 'Mijn Account' in de paarse balk onder- of bovenaan deze pagina klikt, komt u in het inlogscherm van uw account. Als u nog nooit een boek of ander artikel dat in deze webwinkel te koop is, hebt besteld, dan hebben we nog geen gegevens van u. U kunt zich dan aanmelden als Nieuwe Klant in het linkergedeelte van het scherm, door op de knop 'Aanmaken account' te drukken.

Eerder iets besteld: geen oud wachtwoord mogelijk

Als u vroeger al een boek of ander artikel besteld heeft, kunt u zich aanmelden via het rechtergedeelte van het inlogscherm. Hier wordt uw e-mailadres gevraagd. In de regel is dat het e-mailadres dat bij ons bekend is. Meestal is dat het e-mailadres waarmee u uw laatste bestelling hebt gedaan.

Als tweede invulveld vraagt de inlogprocedure uw wachtwoord. Als u dit niet kent, dient u opdracht aan de webwinkel te geven om een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit doet u door op de knop 'Wachtwoord vergeten'  te klikken. Indien u nu in het vervolgscherm uw e-mailadres invult en op de knop 'verstuur' klikt, controleert het systeem of het accountgegevens bij uw e-mailadres heeft. Is dit niet het geval, dan ziet u een rode balk met een foutmelding. U dient dan een nieuw account aan te maken via het linkergedeelte van het inlogscherm. Als het systeem wel over accountgegevens bij uw e-mailadres beschikt, maakt het systeem een nieuw wachtwoord voor u aan en mailt dat naar uw e-mailadres. Voortaan dient u dan dit nieuwe wachtwoord te gebruiken bij het inloggen.

Omdat dit wachtwoord door een automatisch systeem naar u toe wordt gemaild is het mogelijk dat uw spam-filter deze mail als spam betitelt. Kijk in dat geval ook in uw spam-map. Wanneer u dit nieuwe wachtwoord en uw e-mailadres in het inlogscherm invult en op de knop 'Inloggen' klikt, logt u op uw account in.

Let op
: dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig. U dient het dus precies zo in te vullen zoals het in de e-mail naar u toe is gekomen. Dit doet u het zekerste door het wachtwoord te knippen uit de e-mail en te plakken in de invulbalk. Indien het systeem uw inlogcodes weigert, is het 99% kans dat u het wachtwoord niet geknipt en geplakt hebt.

Bekijk of wijzig mijn Account

Als u hierna op de knop 'mijn account' in de paarse balk klikt, ziet u onder de titel Mijn account drie mogelijkheden. De eerste link 'Bekijk of wijzig mijn Account' brengt u naar 'Mijn Accountgegevens' waar onder meer uw e-mailadres bewaard wordt. U kunt de bewaarde gegevens wijzigen, en vervolgens op de knop 'Wijzigen' klikken. Op deze wijze geeft u ons uw nieuwe accountgegevens, bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres of (mobiel) telefoonnummer.

Bekijk of wijzig mijn adresboek

De tweede link onder de titel 'Mijn Account',  'Bekijk of wijzig mijn adresboek', brengt u naar uw adresboek. Hier worden maximaal vijf adressen bewaard die aan uw account gekoppeld zijn. Naast uw woon- of vestigingsadres hebt u hier de mogelijkheid om andere (verzend-) adressen in te voeren, die u bij een specifieke bestelling wilt gebruiken. Dit kan een eenmalig verzendadres zijn voor uzelf of voor iemand anders, of een adres van een vriend en/of kennis waarvoor u meerdere bestellingen doet. Telkens wanneer u daarna een bestelling doet kunt u kiezen uit deze opgeslagen adressen om het artikel naar te laten verzenden. Op deze wijze hoeft u bij volgende bestellingen geen bekende gegevens meer in te vullen.

Wijzig mijn wachtwoord om in te loggen

De derde link onder de titel 'Mijn Account', 'Wijzig mijn wachtwoord om in te loggen', geeft u de mogelijkheid een door het systeem (of door uzelf) gegenereerd wachtwoord te wijzigen in een wachtwoord dat u beter kunt onthouden.

Vanaf eind december 2008

Zodra dit systeem bestellingen kent die op uw account zijn gedaan worden deze bestellingen in uw account getoond onder de titel 'Eerdere bestellingen'. Zo kunt u terugzien welke boeken en andere artikelen u hebt besteld. De knop 'zien' brengt u vervolgens bij uw bestelling. U kunt daar de status van uw bestelling inzien, bijvoorbeeld 'in behandeling'. Wanneer deze status wijzigt, wordt u middels een e-mail hiervan op de hoogte gebracht. Let op: u ziet alleen de bestellingen die u na de ingebruikname van deze nieuwe webwinkel hebt gedaan, dus vanaf eind december 2008.